Welkom  op de website van de Rederijkers Zierikzee!

Zierikzee moet het dit jaar zonder historisch locatietheater doen;  Doek blijft dicht voor Rederijkers

 

De voorstellingen van de Rederijkers Zierikzee worden uitgesteld tot september 2021. De huidige overheidsmaatregelen en eisen volgens de 1,5 meter samenleving brengen op dit moment te veel onzekerheden met zich mee, aldus stichtingsvoorzitter Anita de Munnik.

Het historisch toneelgezelschap zoekt met zijn locatietheater vaak bewust kleinere speelruimten op, omdat dat bijdraagt aan de juiste sfeer van de productie. Onder de huidige omstandigheden zou dat ongepast zijn voor publiek én spelers, licht De Munnik het besluit toe.

De kaartverkoop voor de geplande reeks van acht voorstellingen half september, zou in mei beginnen. Hoewel het verbod op evenementen tot 1 september geldt, blijft het afwachten of die maatregel rond die datum niet nog eens wordt verlengd. Die onzekerheid maakt het onmogelijk tijdig alle noodzakelijke voorbereidingen te treffen, meent het stichtingsbestuur. Bovendien liggen ook de scène-repetities stil en zou de tijd waarschijnlijk tekort schieten om alles nog rond te krijgen.

De Munnik: ,,Al met al hebben we gemeend dat het beter is nu die knoop door te hakken, hoe jammer ook voor iedereen en al die mensen die graag naar ons komen kijken. En ons vizier nu te richten op volgend jaar.”

De Rederijkers Zierikzee is een toneelgezelschap, dat bestaat uit een vijftigtal spelers en enthousiaste vrijwilligers. De groep is in 2012 opgericht en komt voort uit de Historische Spelen Zierikzee. Jaarlijks wordt een geheel nieuwe productie gepresenteerd, die door de Rederijkers zelf wordt geschreven en vormgegeven. De voorstellingen vinden plaats op telkens andere historische binnen- en buitenlocaties in de stad.